Monivuotinen kurssilaiseni kokosi käsityöntekijöitä hyvälle asialle. Yksi on hyvä neulomaan, toinen painamaan silmiä, kolmas on pikkutarkka ompelija. Minä kaavoitin ja tein mallikappaleet muutamille simppeleille vaatteille. Unicef-nukkeja myydään tulevana syksynä hyväntekeväisyyskonsertin yhteydessä.


     
Mollan vaatteet
Materiaaleina oma paitapusero, Tuiskun Wasalandia-huivi ja Tuiskun kirppispaita.Enpä olisi uskonut kulkevani pitkässä punaisessa takissa.
Mutta kun halavalla saa...
Ps. Ei siskoseni, en tiennyt sinun punaisesta takistasi tämän ostaessani.Punainen vaate
Vitosella kirpparilta. Takki oli täynnä nappeja, joten harvensin vähän.
Huivi on palalaatikon palanen, leikkasin kolmioksi ja huolittelin rullapäärmeellä.  
Ratkoin hihat osittain irti ja kavensin takkia sivusta muotolaskoksen avulla. Lyhensin hihoja pari senttiä.Olisin ostanut Tuiskulle harmaat collarit, jos olisi löytynyt sopivat eli tarpeeksi pitkät ja kapeat. Kirpparilta löytyi apu tähänkin ja samalla säästin parikymppiä.


  
Sirkusleiricollarit
Muotoilin kokonaan uudelleen ja lisäsin resorit lahkeensuihin. Samat ovat, kuva vain valehtelee
.
Omppu
Kaavatestaus
Kaava oli liian leveä ylhäältä/liian kapea alhaalta. Pienensin paitaa ylhäältä ja levensin kaavaa alhaalta. Leveä versio odottaa kuvausta.

 
Vihreä Lepakko
Lyhensin kirppismekkoa sekä pääntieltä että helmasta. Kavensin hihansuita. Käytin olka/hihasaumojen ja takapääntien tukena framilonia.
Tuisku kelpuutti heti käyttöön.Partiotaitokisa Leon lenkki ja Hilkan kilpa kisailtiin Hämeenlinnassa Harry Potterin hengessä. Kisavartiomme Vielä kartalla rakenteli velhoshakkilautaa ja luutia, huispasi ja sytytti tulia liekehtivään pikariin. Keksimme loitsuja (Voila kirtillä virttiin), tunnistimme yrttejä ja suunnistimme kielletyssä metsässä. Hauskat, rennot kisat!


Kotitontulle vaate
Puikot kilisivät yörastilla joka laavun ja teltan edustalla, kun sekä nais- että miesjoukkueet tikuttivat kahdesta 30 gramman lankakerästä lapasia. Harryn nimikirjaimet kirjoin otsalampun valossa.